вторник, 27 марта 2018 г.

Через книгу до дитячих сердець




Життя починається з дива , а вперше відкрита і прочитана книга – із здивування. Важливо навчити дитину любити книгу, адже це не просто джерело інформації – це привід для роздумів, спілкування , вибору самостійної життєвої позиції. Художня література має великий вплив на формування дитини, утвердження моральних цінностей, і тому ми повинні зацікавити її книгою та постійно підтримувати цей вогник цікавості , акцентувати увагу як на сучасній , так і на класичній літературі.

Наша серія книг «Сучасна дитяча проза» знайомить учнів 4- Б класу ( класовод Рой Ліда Рахматівна) з новими іменами дитячих письменників , гарними книжками , які вчать найголовнішому – дружити і творити добро. Учні із захопленням читали «Паперового янгола» 
О. Бусенко, «Дивні дні Гані Грак» Л. Дереша, «Дуже довгу казку» Л. Лапіної, «Птаха Корабель » 
К. Лебедєвої, «Країну поламаних іграшок та інші подорожі» Н.Сняданко , «Пуп землі , або як Даринка світ рятувала» Т. Щербаченко.



Прочитавши ці книги , діти стали активними учасниками конкурсу «Найкращий відгук  на сучасну дитячу прозу».


         Четвертокласниця Козаченко Кіра у відгуку на книгу Л. Дереша « Дивні пригоди Гані Грак » 
пише: « Мене по справжньому захопили хвилюючі і напрочуд цікаві , фантастичні історії про дівчинку – школярку Ганю, яка є яскравою особистістю, фантазеркою, і в той же час відданим товаришем. І мені хотілося б мати за приятельку таку дівчинку  та разом з нею потрапляти  в різні захоплюючі історії».


  Арсен Кущ прочитавши книгу Н.Сняданко « Країна поламаних іграшок та інші подорожі»  сказав: 
« Переконаний, що ця книга  прищеплює людині кращі риси– доброту, чуйність , милосердя, навчає цінувати і не зраджувати друзів . Я впевнений , що кожний хлопчик чи дівчинка , прочитавши цю повість , візьме для себе щось корисне».

 Діти взагалі полюбляють цікаві розповіді , захоплюючі пригоди , які дають змогу фантазувати і 
«спілкуватися» з літературним героями. Книга для кожного і подруга , і порадник , і цікава співбесідниця , що дає знання , відповідає на безліч запитань, допомагає обирати свій шлях.



     То ж маємо надію , що захоплення сучасною дитячою прозою збагатить внутрішній світ кожного нашого читача , дасть змогу творчо розвиватися , відчувати постійну потребу в книзі. Адже «…тільки книжки перетворять подив на допитливість . Тільки читання відкриває перед людьми розкіш інтелектуального 

життя …» , - писав Василь Сухомлинський.
З книгою у майбутнє !




Наприкінці заходу кожен бажаючий обрав для себе літературу для душі. Діти залишали бібліотеку у піднесеному настрої, зі щасливими посмішками та обіцянками приходити знову і знову.








Комментариев нет:

Отправить комментарий