вторник, 6 марта 2018 г.

Щасливий дар – творити для дітей



До 115-річниці від дня народження дитячої письменниці у районній дитячій бібліотеці пройшло літературне свято «Наталя Забіла – веселим малюкам».
Бібліотекар  Валентина  Іванівна познайомила дітей з життєвим та творчим шляхом письменниці .
Наталя Забіла – перший лауреат Республіканської  літературної премії  ім. Лесі Українки , по праву вважається зачинателькою сучасної української дитячої літератури . Чимало поколінь із захватом читали й читають яскраві вірші та захоплюючі казки та оповідання, з любов’ю, незмінною цікавістю сприймають її творчість. Маленька Наталя рано почала цікавитися літературою, яка згодом стала справою її життя.
Учні читали її вірші ,познайомилися з п’єсою «Весняна казочка».
Чим приваблюють юного читача твори Наталії Забіли? Насамперед – материнською щирістю, справжньою любов’ю до дітей. Захоплення в очах малюків було для неї кращою оцінкою. Письменниця вводить читачів у чарівний і таємничий світ, де поруч казка і реальність, люди і тварини, дорослі і діти . Вона одне оспівує, приводу іншого радіє, а з чогось і сміється, по-доброму. Хтось впізнає себе, стане йому соромно: замислиться дитина – отже , мета досягнена! Підростуть малята, але не забудуть своєї улюбленої письменниці ,адже попереду на них чекають інші більш «дорослі» твори Майстра .
І залишиться на все життя в людській душі Наталя Забіла – поет, казкар, драматург. У нашій бібліотеці теж чимало збірок її творів.







Комментариев нет:

Отправить комментарий