пятница, 16 марта 2018 г.

«Мудра книжка скаже вам чогось багато…»


        Є висловлювання : «Скажи мені , з ким ти товаришуєш, і я скажу тобі ,хто ти». З таким саме правом можна сказати : «Скажи мені ,що ти читаєш,і я скажу хто ти». Людина,яка любить і вміє читати – щаслива. Вона оточена безліччю розумних і вірних друзів. Ці друзі – книги. 
        Книги зустрічають нас у ранньому дитинстві та супроводжують усе життя. Вони змушують нас працювати над собою,безперервно вдосконалюватися,щоб ми могли стати справжніми  людьми- гідними громадянами суспільства.
        Книжковий світ великий,заманливий та різноманітний ,але у книги багато суперників. Радіо,телебачення,кіно ,комп’ютери … Але одного вони не в змозі відняти в неї – її тиші та безмовності. Безмовність книги – це те,що діє на нас сильніше за все . Безмовність – це чаша,яку ми можемо наповнити власними емоціями, уявою. Кіно ,телебачення нав’язують нам свій спосіб життя,не дозволяючи уявити все по – іншому. Книга оберігає нашу особистість від навали всього того грубого,крикливого,агресивного,що є в сучасній культурі .
       Книга-це духовний заповіт одного покоління іншому.
«Книга-дорожча за престол», ̶  лаконічно сповістив колись великий Шекспір. Він був правий : престоли пали й пішли в небуття разом із тими,хто посідав їх ; книги Шекспіра залишилися. Справжні книги ніколи не старіють,їм дані вічна молодість і оновлення в часі.
       Не забувайте,що   найколосальніше  знаряддя всебічної освіти – читання. Отже будемо поважати книгу . Читайте ! Хай не буде у вас жодного дня,коли б ви не прочитали бодай однієї сторінки з нової книги.




                Люблять читати наші активні читачки : Морозова Іванна-3-А клас,Тарасенко Катя,Деркач Саша,Коба Вероніка – 4-Б класу,Мороз Аня, Жовтяк Настя-4-В клас , Охналь  Руслана- 4- Г клас.

Комментариев нет:

Отправить комментарий