пятница, 26 апреля 2019 г.

На розпеченім серці реактора


На розпеченім серці реактора.
Серед чорного-чорного неба
Засвітилась зірка Полин.
Вічно день памятати цей треба!
Чорну ніч памятати цю треба!
         26 квітня – дата, яка стала для всіх поколінь українців «чорною». У пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті неможливо.
         Чорнобиль – невеличке українське містечко, що знаходиться в 130 км від Києва. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. У 1983 році вже працювало 4 енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести. Але в історію людства Чорнобиль увійшов назавжди як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф. Чорний біль нашої землі. Скільки б не минуло років, все одно це слово полумянітиме чорним вогнищем скорботи.
         Уже давно віддзвеніли чорнобильські дзвони, але ми завжди памятатимемо тих, хто пішов у вогонь!
         На виховання патріотичних відчуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, у районній дитячій бібліотеці оформлено книжкову виставку-пам’ять «На розпеченім серці реактора». Ця трагедія залишила незагоєну рану на землі України та в серці її народу.
Чорнобильський вітер по душам мете.
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
Лиш память, лиш розум усе памятає.




Комментариев нет:

Отправить комментарий