понедельник, 22 апреля 2019 г.

22 квітня – Міжнародний День Землі


           Щорічно, 22 квітня, люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім.
     Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році призначити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозицію було схвалено і отримала вона широку підтримку жителів штату.
         У 1992 році День Землі стали відзначати в Україні, як день захисту природи. У цей день в різних країнах звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру – символ спокою, мирного життя на Землі, збереження Людини і Культури.
         Людству загрожує загибель у найближчі десятиліття, якщо воно терміново не змінить свого ставлення до природи. Тому бібліотекарі запропонували своїм користувачам, учням 3б та 3в класів (класні керівники Клюшник Оксана Аркадіївна та Шаравара Надія Володимирівна) намалювати малюнки на тему «За нас ніхто планету не врятує», аби привернути увагу майбутнього нашої країни до цієї проблеми.
         Діти дізналися історію появи свята та його значення, пригадали правила шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища.
         Вдивляючись в очі живого світу, який благає про допомогу, ми намагаємося донести до своїх читачів ідею, про те, що людина є лише часткою природи і із законами й силами яких вона повинна рахуватися.
        День Землі спонукає кожну людину замислитися над проблемою збереження навколишнього середовища.
         Наше довкілля, рідна природа чарує нас в усі пори року.
      Ми українці, маємо гордитися тим, що доля подарувала нам це диво – чарівну й неповторну красу природи. Та її багатства небезмежні. Маємо їх дбайливо оберігати, як порядні господарі. Так роблять в усьому світі, бо проблеми екології, охорони природи нині найважливіші, адже природа – це наше життя, наше здоров’я.
Наш дивний світ, такий, як казка,
Он в небі хмаронька пливе.
Тож бережи його, будь ласка, -
Все в ньому гарне і живе.
Ріки і гори, моря і поля –
Це наша рідна, хороша Земля,
Приклад у цьому усім покажи.
Збереження природи залежить не тільки від учених і любителів, а й від усіх нас.







Комментариев нет:

Отправить комментарий