среда, 24 апреля 2019 г.

Малинові дзвони Великодня


Хрести вогнем у золоті горіли,
Горіла синява небес –
А дзвони грали. Грали – гомоніли:
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!
Співають небо і земля,
Луна хвала над світом,
Бо кожне серце промовля:
Христос Воскрес!
Він – наш спаситель!
         Великдень – це найголовніше церковне свято яке відзначається усім християнським світом. День Воскресіння Христового є символом вічного життя, перемоги над смертю та очищення від гріхів.
         Вже понад століття живе традиція – дарувати близьким і рідним пасхальні подарунки, тому 24 квітня у районній дитячій бібліотеці відбувся майстер-клас з учнями 3б класу (класний керівник Клюшник Оксана Аркадіївна), під час якого діти виготовляли для своїх рідних та друзів чудові подарунки: пасхальні зайчики, курчатка, квіти, писанки.
         Бібліотекар Юлія Киричок познайомила читачів з історією та традицією Великодня. Напевно всіх присутніх не раз цікавило питання: чому Великдень святкується в різний час, і від чого залежить?
         Для того, щоб діти більше дізнались про свято Великодня та виготовлення писанок оформлено книжкову виставку «Малинові дзвони Великодня».
         Об’єднаємо серця, з’єднаймо руки, обіймемо один одного й щиро привітаємо Україну і всіх нас з Великим Днем. Нехай щастя, благополуччя завітає в кожну оселю і прийде мир на рідну землю. Нехай ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю радість, віру, надію і любов.
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!



















Комментариев нет:

Отправить комментарий