пятница, 3 мая 2019 г.

Обираємо професію крок за кроком


              Кожного з нас у певний момент життя підстерігає важкий вибір: яку професію обрати?
         У дитинстві ми ще мало усвідомлюємо відповідальність цього вибору, наслідуючи переважно або власних батьків, або зіркових кумирів. Але коли справа доходить до дійсно серйозного кроку, виникають певні труднощі. Декому важко визначитись, що саме його зацікавлює, дехто ще не сформував пріоритети, від яких можна було б відштовхнутись. У результаті робиться хибний вибір, про який в майбутньому можна не раз пожалкувати.
         З метою зробити правильний вибір, зорієнтуватися у розмаїтті професій та обрати ту єдину, яка принесе тобі самому задоволення та користь суспільству. В районній дитячій бібліотеці пройшла презентація професій «На порозі професійного вибору» з учнями 8В класу (класний керівник Царенко Галина Борисівна). Крім серйозної розмови про надзвичайно важливий і відповідальний крок у житті кожної людини – вибір професії, Людмила Гринько організувала для дітей розважально-ігрову програму, під час якої діти мали змогу відповісти на питання вікторини «Упізнай професію».
         Було проведено анкетування «Твоє життя, твій вибір», яку діти заповнили на початку заходу. Усі присутні переконалися, що наші діти здібні, талановиті і можуть підкорити різні професії.
         Познайомитись із літературою про професії учасники зустрічі змогли з книжкової викладки «Обираємо професію крок за кроком».
         Отже, діти отримали інформацію про світ професій, ознайомились з алгоритмом вибору професії. Найголовніше, слід памятати, що остаточний вибір лише за ними, бо обираючи професію, вони обирають власну долю. І не важливо, що професія поки не дуже популярна. Головне, що саме в ній, дівчата і хлопці, можуть себе повністю реалізувати.
         Немає професій з великим майбутнім, але є професіонали з великим майбутнім.










Комментариев нет:

Отправить комментарий