пятница, 10 мая 2019 г.

Ти всіх святих святіша, ненько!


Мама… В усі часи, всі народи пов’язували з нею найсокровенніше,         возвеличували її, як найбільшу святиню. Вона – корінь життя, берегиня роду людського, вона та квітка, промінь якої ніколи не  в’яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше. У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас свято – День матері. Свято матері – свято любові. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей.
“Мама” — це перше слово немовляти.“ Мама” — це останнє слово вмираючого на полі бою солдата. “Мама” — це горнятко теплого молока, це запашний шматок пшеничного хліба, це і розповідь про предків, це і мамина наука: “Будь добрим до людей, і люди будуть добрі до тебе”. Із букви-крапельки та звуку-сльозинки народилося одного дня на світ святе слово «мама», мовлене вустами дитяти, нами, малими. 
До Дня Матері у районній дитячій бібліотеці проведено літературно-музичне свято «Серце матері», учасники якого стали учні 2Б класу (класний керівник Крикун Антоніна Григорівна).
Бібліотекар Юлія Киричок познайомила дітей з історією виникнення цього свята, його традицію відзначення в Україні. Віршами, піснями і квітами дітвора звеличували найдорожчих своїх мам.
Тільки мама нічого не пошкодує для своєї дитини. У хвилини небезпеки вона ніколи не згадає про себе, все віддасть для того, щоб захистити свою дитину, зазнає будь-яких труднощів, щоб їй жилося краще. Материнська любов не знає страху. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею. Мати — захист і притулок для дитини, вона її опора і совість. Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної неньки. Тож будьмо гідні материнської любові й пронесімо через усе своє життя це ніжне і прекрасне слово Мама.
І сьогодні, школярі, засвідчили свою шану і любов до найдорожчої людини на світі – мами. Красиво одягнені, у вишиванках, діти натхненно розповідали вірші про маму, слухали пісні, дивилися мультфільм.
Гостям заходу була презентована книжкова виставка «Ти всіх святих святіша, ненько!»
Шанування матері — один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. Незмірну любов, ласку, ніжність і тепло дарує вона своїм дітям, оберігаючи їх. ЇЇ святою завжди називали. Вона нас зростила, виховала, навчила добру, леліяла, любила. І як же не відплатити їй пошаною, любов’ю.
Хай перед її поглядом зацвітуть сади, заколосяться ниви добірним зерном і в чистому небі розіллється нескінченне соло жайворонка.
Хай наші друзі крилаті – лелеки, дарують вам правнучат. Щастя, здоровя всім вам, дорогі матері!
Любі діти, милі діти,
 Виростайте, наче квіти!
 Білозубі, чорноброві,
 Виростайте ви здорові!
 Чуйні серцем, чесні, щирі
 Виростайте в дружбі й мирі.
 І на радість всій родині,
 Та на славу Україні!
Любіть, поважайте та завжди допомагайте своїй мамі!















Комментариев нет:

Отправить комментарий