четверг, 10 мая 2018 г.

Ми матір називаємо святою



Кожного року в другу неділю травня весь світ відзначає День матері.
Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово- мати. Кожна людина і кожний народ мають свої святощі. До цих святощів зараховуємо й пошану до матері. Вона дала нам життя, виростила і виховала. День матері- загальне свято для всіх. По церквах відправляють богослужіння, відбуваються святкові концерти, цей день приносить пробудження щирих почуттів у серці кожного на згадку про свою матір. День матері- це злука сердець дітей із серцями матерів.
Материнство… Святе і прекрасне, оспіване поетами, увінчане художниками. Слово «мати» є символом усіх людських цінностей. У всіх народів , у всі віки жінка- мати була охоронницею, добрим ангелом домашнього вогнища. Її мудрість поважали в сім'ї, в її розрадах знаходили спокій дитячі серця.
Слово «мама» росте з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як гладить дитину по голівці рідна рука. І так же тихо воно приходить на уста- промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей, листочком вишні і світлинкою сонця, пелюсткою квітки і радістю веселки, теплою лагідністю руки.
Матуся вчить своїх дітей вишивати, мити, готувати, виконувати домашню роботу. Але головне, вона вчить бути добрими й чесними людьми, не зупинятися перед життєвими труднощами.
Ми думаємо, що це свято нікого не залишить байдужим – воно мовби дихає любов'ю до матерів. А провідним його мотивом можуть бути слова Т.Шевченка:
У нашім краю на землі
Нічого кращого немає,
Як тая мати молодая
З своїм дитяточком малим.
Справді немає! Шануймо ж наш любий, безцінний рай!




Комментариев нет:

Отправить комментарий