вторник, 12 марта 2019 г.

«Іду з дитинства до Тараса»


Творіння великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка належать до скарбів світового значення. Тарас Шевченко – наша душа, наша мудрість. Його творчість – це заповіт для всіх у справі збереження рідної мови. Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любовю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка. У рамках святкування дня народження Великого Кобзаря, 7 березня в районній бібліотеці для дітей було проведено літературне свято «Іду з дитинства до Тараса». Учасники заходу були учні 3В класу (класний керівник Шаравара Надія Володимирівна).
Розпочала зустріч бібліотекар Юлія Киричок з розповіді про дитинство Тараса, діти разом з бібліотекарем мандрували сторінками життя та творчості поета. Учні декламували вірші Кобзаря. Свято супроводжувалось переглядом відеоматеріалів, діти мали змогу прослухати вірші Тараса Шевченка покладені на музику. Доповнювала захід оформлена книжкова виставка «Ми тебе не забудем, Тарасе…»
Захід показав , що палкі слова великого Кобзаря звучать і сьогодні свіжо та велично, закликаючи сучасників любити свій край,свою рідну Батьківщину.
«Незлим тихим словом» згадуємо ми свого пророка, який залишив нам прекрасні твори. А що ж залишимо своїм нащадкам ми?
Залишимо у спадок новим поколінням
Свої ідеали й свої устремління,
Могутню Вкраїну, в якій наша сила,
І геній Шевченка як нації крила.
Залишим і те, що душею народу
Зовуть недаремно від роду до роду,
Як вищу красу і життєву основу,
Залишимо Слово, Імя своє, Мову.





















Комментариев нет:

Отправить комментарий