вторник, 26 февраля 2019 г.

Літературна подорож по творчості Лесі Українки


           25 лютого вся Україна відзначає день народження видатної письменниці та громадської діячки Лесі Українки. ЇЇ життєва доля – приклад мужності, боротьби, подолання різних життєвих негараздів для кожного з нас. ЇЇ творчість – гімн Батьківщині та вільній незламній людині. ЇЇ постать – символ сильної жінки, яка не кориться ні перед якими обставинами.
         У районній дитячій бібліотеці підготували викладку літератури «До тебе, Україно, наша бездольная мати, струна моя перша озветься» для учнів 3А класу (класний керівник Калантиря Ганна Іванівна).
         Бібліотекар Юлія Киричок розповіла дітям різноманітні цікавинки та спогади про певні моменти з її життя. ЇЇ постійна боротьба з хворобою, її сила волі щодо перешкод, її натхнення продовжувати творчість, незважаючи на будь-які обставини – усе це промайнуло у різних фактах біографії Лесі Українки. Водночас у ході дійства звучали поезії автора, наповнені вірою, силою та твердістю духу. Діти познайомилися з книгами Лесі Українки, переглянули слайди про її дитинство та юність, прослухали пісні, подивилися мультфільм за твором Лесі Українки «Біда навчить».  
         Презентовано книжково-ілюстративну виставку «Того великого вогню й вікам не погасити». Вона допоможе читачеві якомога повніше охопити масштаб цієї геніальної особистості та вкотре отримати насолоду від знайомства з її творами.
         На початку своєї літературної діяльності, Леся Українка писала:
Бажаю так скінчити я свій шлях,
Як починала: з співом на вустах!
Пісня і музика були її вірними друзями.
         Вона була справжньою поетичною квіткою нашої прекрасної землі, вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю.
         То ж будемо самі вчитися і вчити наших дітей терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.


















Комментариев нет:

Отправить комментарий