пятница, 20 апреля 2018 г.

«Вмійте природу любите, кожній стеблині радійте»


«Занапастити природу неможна. 

Можна лише загинути разом із нею» 

(Ж. –І. Кусто) 
Чудова планета Земля, єдина у всій нашій галактиці, наповнена життям. Завдяки їй, люди можуть, прокидаючись посміхатися сонцю, насолоджуватися співом птахів, ароматом квітів, і найголовніше,- життям.
Хто створи в цю красу, Бог чи збіг природних обставин, достеменно невідомо. Захоплюючись її унікальністю і самобутністю, сам еволюціоніст Дарвін увірував у Бога, сказавши: «На цій землі наскільки все закономірно і правильно, що все це безпосередньо вказує на її Творця».
Одне достеменно точно: Земля – це дім для живих істот, включаючи і людину. І замислитися над цим закликає нас День Землі, який відзначатиметься в Україні 22 квітня, а 21 квітня – День довкілля.
Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.
20 квітня читальний зал дитячої бібліотеки гостинно прийняв учнів 6-А класу разом з класним керівником (Гаврилюк Наталією Григорівною). Бібліотекар Зуйкова Ірина Василівна запросила дітей  взяти участь в екологічній годині «Вмійте природу любити, кожній стеблині радійте», під час якої вони продемонстрували свої знання про дивовижний світ природи, а також дізналися багато нового та цікавого про навколишній світ, про проблеми екології.
Наша бібліотека щиро запрошує всіх бажаючих переглянути книжкову виставку «Краса і загадковість рідної землі» та знайти для себе цікаву і корисну книгу.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому  зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки на транспорті, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття в своєму дворі.
Ми повинні завжди пам'ятати такі слова: «Я зірвав квітку, і вона загинула. Я спіймав метелика, і він помер у мене на долоні. І тоді я зрозумів, що торкатися Краси можна тільки Серцем».











Комментариев нет:

Отправить комментарий