четверг, 6 июня 2013 г.

Ілюша Бобонець – сміливий, веселий та активний читач нашої бібліотеки. Його улюблений  літературний жанр-пригоди, подорожі та фантастика. В читацькому формулярі юного книголюба твори популярних письменників : Д. Ролінг «Гаррі Поттер» , К. Льюїса  «Хроніки Нарнії », Т. Янсона «Країна Мумі- Тролів» та ще багато цікавих книг, які він рекомендує прочитати своїм одноліткам.


Читай журнали та газети!
І подолай усі тенета.
Дізнаєшся про Всесвіт гарний,
Труди твої не будуть марні.
 Цими словами звернулась до юних читачів бібліотекар  відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4-х кл.-  Поберій В.І. під час проведення літературно-пізнавальної мандрівки сторінками дитячих журналів.  Валентина Іванівна познайомила дітей з найцікавішими журналами , що надходять до нашої бібліотеки . А потім ,розділившись на команди діти вирушили у « мандри » по сторінках улюблених  журналів. Кожна команда опрацювала і розповіла чим цікавий журнал,які вньому є рубрики , для якого віку позрахований, його періодичність. На закінчення проведена інсценізація зустрічі з журналом «Барвінок».
 «З бібліотекою ростемо і розвиваємось» – під такою назвою   проведено день Дошкільника , на який були запрошені  діти з підготовчих  груп  ДНЗ «Сонечко» та  « Лелеченька ». Їх із радістю зустріла бібліотекар відділу обслуговування  дошкільників та учнів 1-4-х класів –Валентина Іванівна Поберій. Малята  зацікавлено  слухали розповідь бібліотекаря  про книгу , бібліотеку , та про те , яку роль вона відіграє в житті людини. А потім діти з великим захопленням  розгадували загадки  про  казкових  героїв , відгадували казки за опорними словами, доповнювали пари головних героїв. Бібліотекар запросила малюків часто відвідувати книжковий дім разом зі своїми батьками.
Рідній мові присвячено літературно-музичний ранок «Слово до слова- звучить рідна мова». Його підготували юні читачі молодшого шкільного віку-3-в класу Новосанжарського НВК разом із бібліотекарем  відділу обслуговування  дошкільників та учнів 1-4 кл. районної бібліотеки для дітей -Поберій В.ІУчачсники свята прослдухали цікаву розповідь про нашу рідну мову-одну з найбагатших і наймелодійниших мов світу. Свято рідної мови завжди приваблює і хвилює наших читачів. Як натхненно, з великою любов’ю вони декламували вірші улюблених українських поетів. Дійсно , рідне слово  дзвеніло струмочком з дитячих вуст. До уваги читачів була обладнана книжково-ілюстративна виставка- « Ти вічна, мово , щира та жива ». Такі заходи , котрі проходять у нашій бібліотеці, завжди збагачують душу і розум, виховують у юного покоління любов до рідного краю і мови, почуття гордості, що ми- українці, відповідальні за кожне слово і вчинок.
Урок духовності  -« Православна моя  Україна » , із циклу заходів до відзначення 1025- річчя Хрещення Русі  проведено  в читальному залі бібліотеки. Ця подія є визначною в культурному житті , вона є результатом просвітницької діяльності церкви і спрямована на духовне відродження нації. До участі в цьому заході був запрошений настоятель Свято-Троїцької церкви  отець Олексій, який наголошував у своїй розмові , що немає кращої віри як православна, побажав дітям, ( учням   4-б класу ННВК, класний керівник –Крикун А.Г. ) дотримуватись Божих заповідей, аби вони ходили до церкви, знайомились із храмом. Бібліотекар молодшого абонементу- Поберій В,І., яка підготувала цей захід , побажала дітям  бути чесними у своїх вчинках, поважати старших, любити своїх рідних , насамперед_ батьків, не цуратися праці.Разом з настоятелем церкви юні читачі двічі повторили «Пасхальний тропарь». Окрасою заходу стала книжково-ілюстративна виставка  «Православна моя Україна» у поєднанні  з виробами юних умільців.
  Патріотичному вихованню юних читачів бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4-х класів – Поберій В.І. приділяє велику увагу . Нещодавно в читальному залі бібліотеки відзначили 68- річницю  Великої  Перемоги, до цього дня була підготовлена   бесіда  -«Хай не згасає пам’ять про героїв »- із циклу заходів  до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Діти  мали змогу  не тільки ознайомитися з книжковою виставкою на тему – « Повік ті дні із пам’яті не стерти » , але й прослухати короткий огляд цих книг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий