среда, 12 декабря 2018 г.

Закон захищає щасливе дитинство



У рамках Тижня правових знань в районній дитячій бібліотеці для дітей проведено правову інформину «Закон. Право. Мораль», експрес- вікторину «З героями казок по статтях Конвенції ООН», правову подорож «Запобігання насиллю та булінгу серед шкільної молоді» , а також оформили книжкову виставку «В країні правових знань», біля якої проведено бібліографічний огляд представленої літератури.


На днях до бібліотеки  завітали учні 3-Б та 3-В класів( класні керівники Клюшник Оксана Аркадіївна та Шаравара Надія Володимирівна) на правові перехрестя «Великі права маленької людини», присвячені Дню спільних дій в інтересах дитини «Закон і дитинство». Перед присутніми виступив Андрій Сергійович Чорнуха- начальник Новосанжарського бюро правової допомоги.
У ході зустрічі були підняті питання про права дитини в сім'ї та розглянуті приклади життєвих ситуацій в родинах, яких ображають, утискають чи обмежують права дітей.



Дітям розповідали про те, що кожна людина- це неповторна особистість, адже життя кожного з нас, кожної дитини, кожного громадянина є найціннішим скарбом і для його батьків, і для всієї держави.



Читачі переглянули відео презентацію «Права дитини» та взяли активну участь у вікторині «Чи знаєте ви?». Маленькі учасники заходу відгадували героїв казок , що потерпали від несправедливості та дізналися, які саме права були порушені в даних випадках під час проведення експрес- казкової правознавчої вікторини.







Як підсумок зустрічі Ірина Зуйкова презентувала книжкову виставку «Наші права- щасливе дитинство», наголосивши на тому, що  незнання закону не звільняє від відповідальності.


На згадку кожна дитина отримала буклет «Великі права маленької людини в Конвенції ООН про права дитини».
У мене є права!
Держава мені їх гарантує!
Я знаю свої права!
Я вмію ними користуватися!
Ось так змістовно і цікаво діти провели час.




Комментариев нет:

Отправить комментарий