пятница, 23 февраля 2018 г.

Рідна мова - чиста як роса

У Міжнародний  День  рідної мови  учні 2 –б класу (класовод  Клюшник  Оксана Аркадіївна ) спільно з бібліотекарем  Поберій  Валентиною Іванівною мандрували стежками рідної мови . Під час цієї подорожі вся атмосфера , яка панувала в читальній залі ,підкреслювала національний колорит .
Рідне слово . Воно бринить ,хвилює душу. Бо мова українська – то невичерпне джерело ,скарбниця народного духу . Вона мелодійна , ласкава ,ніжна , багата. Порадник і вчитель тим , хто її любить і шанує ,і суддя тих,хто її зневажає .
Валентина Іванівна наголосила ,що найважливіший скарб нашого народу – це його мова ,без якої не може існувати ні народ ,ні Україна ,як  держава. На високому рівні пройшла вікторина до Дня мови, під час якої бібліотекар не встигала задавати питання ,на які дітлахи наввипередки відповідали .
Відбувся турнір знавців рідної мови «Мова рідна ,слово рідне». Найцікавішою для учнів стала філологічна гра «Бринить ,співає наша мова» з конкурсами «Мовні асорті», «Жартівлива торбинка», «Відповіді у словах». Діти читали вірші українських поетів про мову . Учні з цікавістю ознайомились з книжковою виставкою «Рідна мова – чиста ,як роса» . Це свято допоможе познайомитись з багатством рідної мови ,навчить її поважати ,шанувати та берегти .















Комментариев нет:

Отправить комментарий