понедельник, 27 октября 2014 г.

Новинки - цікавинки

Юні друзі! Запрошуємо переглянути книги українських видавництв, які надійшли до бібліотеки у третьому кварталі 2014 року.

 
Гнатюк Л. П. Циркова вистава: вірші /Л. П. Гнатюк; худож. І.Дубровіна-Заболотська. – К.: ВСЕСВІТ, 2013. – 27 с.: ілюстр.
    
Ця книжка для маленьких шанувальників цирку про незбагненне диво – цирк! Відома поетеса Людмила Гнатюк у віршованій образній формі емоційно й доступно розповідає дітям про жанри циркового мистецтва, особливості номерів циркової програми, знайомить з основною термінологією.
Для читачів молодшого шкільного віку.

Микицей М. Будинок, який умів розмовляти: повість / М. Микицей; худож. Т. Копитова. – 2-е вид., без змін. – К.: Грані-Т, 2013. – 65 с.: ілюстр. – (Книготерапія).

Ця книжка про те, що дива не конче слід шукати за далекими морями-океанами – інколи досить буває виїхати за місто, познайомитися зі статечним паном Будинком і бодай на кілька днів замешкати в ньому. І тоді можна відкрити дивовижний світ цікавущого родинного спілкування, яке дарує справжню радість і надихає на творення добра!
Для читачів молодшого шкільного віку.

Радушинська, О. Щоденник Славка Хоробрика, або пригоди хлопчика-міліціонера: для мол. та серед. шк. віку / Оксана Радушинська; іл. Р. Скиби. - Львів: Вид.-цтво Старого Лева, 2013. - 82 с.: іл. 
 Чи дозволено дітям робити усе-усе, що заманеться, незважаючи на закони і правила, якими користаються дорослі? Які вчинки дітей можуть спричинити халепу і що потрібно робити, аби уникнути неприємностей вдома, на вулиці, у школі чи у відносинах зі знайомими і незнайомими людьми? Відповіді на ці та багато інших запитань читачі знайдуть, потоваришувавши зі Славком Хоробриком — звичайнісіньким сучасним хлопчиком, котрий мріє стати міліціонером. І, можливо, у його пригодах хтось навіть упізнає себе...


Вдовиченко Г. Ліга непарних шкарпеток / Г. Вдовиченко ; худож. Д. Скляр. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. — 128 с. : іл.
Галина Вдовиченко – відома письменниця і журналістка. Серед її нагород – спеціальна відзнака «Вибір видавців» і І премія у конкурсі «Коронація слова – 2008» та «Коронація слова – 2009», ІІ місце в конкурсі «Краща українська книга»за версією тижневика «Кореспондент», премія «Дебют року» від книготорговельної мережі Empik.

«Ліга непарних шкарпеток» здобула І премію конкурсу «Коронація слова – 2012» у номінації «Прозові твори для дітей». Із цією книжкою діти навчаться цінувати справжню дружбу, допомагати одне одному й зрозуміють, як важливо бути поруч із друзями, коли вони потребують допомоги чи теплого слова.
Пронь Л. На крилах року. Для дітей  дошк. та мол. шк.віку:/ Ілюстрації В. Волонтирець.: - К.:АВІАЗ, 2013. – 48 с.; іл.
   Ця яскрава книжечка видана за програмою «Українська книга ».  На її сторінках ви познайомитесь із  віршиками, казками та оповіданнями сучасної української письменниці – Лесі Пронь, присвячених різним порам року. 


 




Іванова К. Мандрівка Максі- Смугастика.: / Ілюстрації  К. Іванова.:  - К.: АВІАЗ, 2013. – 80с.; іл.
   Ця книга – чарівна подорож допитливого жабенятка на ім ‘я Максі. Читайте пригоди та запам’ятовуйте різні цікавинки від Максі – Смугастика.




Майданович Т. Охоронниця Слова : казки і казкові історії: для старшого дошк. І мол. шк.. віку / Тетяна Майданович; іл. І.Е. Гереги. –К.: Криниця, 2013.- 280 с. : іл..
  Казкові пригоди в цій книжці тісно пов ‘язані з реальним життям, із щоденними турботами і радощами дітей та дорослих, із їхніми сердечними бажаннями. Казки вчать берегти рідну природу, шанувати народні звичаї, рости працьовитими і справедливими. А головне - бути відповідальними за свої слова і вчинки. Їхні герої – діти і дорослі, тварини й різні одушевлені казкові істоти- долають труднощі та небезпеки, бо завжди прагнуть жити за законами добра, любові, краси.

 
Бєлянсьька Л. Чарівні скельця Магніффера, або назвичайні пригоди кота Фредді,папуги Корті та ведмедика Дзеріса. Повість- казка. – Донецьк: ДП Видавництво «Донбас» , 2013. – 152 с.: іл.
    У країні Червоних троянд і Срібної Діброви, якою править звіздар і романтик Аргулісімус Георг Третій, відбуваються надзвичайні події, у яких беруть активну участь кіт Фредді , папужка Корті та іграшковий ведмедик Дзеріс. Захоплюючі пригоди зачарують усіх юних читачів.

 
Місяць Л.  І мерзнуть лапки гусячі на шибці /Лесь Місяць; худож. Е.А. Главацька.- Львів: Світ, 2013.- 64 с.- іл..-( Серія «Молодий «Світ»України»).
      Автор книги- Микола Луговик ( псевдонім- Лесь Місяць ) – знаний український поет.Ця його нова книга незвичайна-тут є вірші – ребуси, вірші - «раки» (читаються однаково від початку і від кінця), смішні оповідки. Читати книгу буде весело і цікаво.




 
Квітко моя чарівна. Легенди: / Іл. Я. Кернер- Вернер.: - К.: АВІАЗ,2013. – 64 с.; іл.
      На читача чекає захоплююча пізнавальна подорож в квіткове царство, а чудові ілюстрації подарують естетичну насолоду.










 
Чеські народні казки. – К.: ПП «Агентство по розповсюдженню друку », 2013. – 88 с.;іл.
     До книги увійшли відомі  чеські народні дитячі казки. У них розкривається народна мудрість чеського  народу, що передається від покоління до покоління, все що є вартим уваги нащадків, життєвий досвід, мрії народу, його почуття а також відображаються важливі історичні події.Казки мають повчальний характер, і в них завжди є певна мораль.




 

Барнетт Ф.  Маленький лорд Фаунтлерой: / Ілюстрації Я. Кернер – Вернер.:  - К.: АВІАЗ, 2013. – 80с.; іл.
      Книга розповідає про незвичайну долю хлопчика Цедрика, яку із захопленням читали діти кількох поколінь. Сподіваємось, що і вас, наші юні читайлики, вона не залишить байдужими. 









Чумацький шлях . – К.: ТОВ. « Патерик », 2013.- 64 с.; іл..
      Книга змальовує історію виникнення та розвитку  в Україні чумацького промислу. Доступною мовою розповідається, як везли чумаки з Криму, чорноморського й азовського узбереж сіль, рибу та найрізноманітніший крам. Описується ,як жили чумаки, як відбувалися Їх мандрівки. Книга приверне увагу читачів  яскравими малюнками, на яких показано, як чумаки переміщались,  що їли та пили, як вони співали та з якими проблемами стикались у дорозі.

Козацька абетка: коротка історія українського козацтва для дітей і дорослих / автор – упорядник О. С. Яремійчук; дизайн А.М. Пшінки. – К.: Веселка, 2013.-80 с.; іл.
       Найвизначніші події і найвидатніші герої козацької доби представлені в книзі у коротких розповідях, розміщених за алфавітом, та мистецьких творах. Це ті ази нашої історії, які повинен знати кожен українець – і маленький , і дорослий.





Історія  хрещення Київської Русі.- К.: ТОВ « Видавництво Кондор », 2013. – 64 с.; іл.
     У виданні широко розглядаються як відомі, так і мало знані історичні події, що супроводжували процес  прийняття і поширення християнства на українських землях. Книга перенесе юного читача в атмосферу історико-культурних подій, які відбувалися під час масового хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом й інших міст Руської держави князем Володимиром Святославовичем.


Копецька О. Мандрівка у книжковий світ / О. Копецька. – Кіровоград: Імекс – ЛТД , 2013. – 28 с.: іл.
     Ця книжка – не просто казка, а передовсім – цікава мандрівка у книжковий світ, І нічого, якщо ви не любите читати, адже у вас буде надійний  «компас» - Книжник, який проведе вас у Книжкову Майстерню. Там ви зустрінетеся з авторами й художниками, які створюють для вас майбутні книги. Також, мандруючи сторінками казки, ви відвідаєте Чарівну Друкарню й дізнаєтеся секретну інформацію від Уляни Василівни про тонкощі дитячих книг. Вам пощастить побувати в книгарні й бібліотеці, познайомитися з цікавими героями. 

Любі  діти !   Світ книг кличе в мандри !!!   Не гайте  часу  -  хутко до читання!                                                                                                        




Комментариев нет:

Отправить комментарий