четверг, 22 мая 2014 г.

Свято матусь



 
Снилось мені ясне сонце,
Що в хаті світило,-
А то лиш так моя мама
Дивилася мило.
Марійка Підгірянка.
                                             
                                                                          

    Рідна мати, мати Божа, мати Україна. Це найдорожче, що є у нас в житті, без чого топтання рясту на цій землі не мало б ніякого сенсу.
    Надворі травень, а значить в кожну оселю завітало найвеличніше свято - День Матері! Це свято завжди збирає багато юних читачів нашої бібліотеки, які разом зі своїми матусями стають учасниками святкового дійства. Ось і  цього теплого,  сонячного дня до нас завітали веселі, у гарному вбранні з букетами весняних квітів  другокласники НВК (класний керівник Шаравара Н.В.) та їх мами. В святково прикрашеній читальній залі їх радо зустрічала бібліотекар Валентина Іванівна , яка підготувала для них літературно – музичний віночок ”Принесу тобі, мамо, всі квіти землі.” В розповіді про історію виникнення свята бібліотекар наголосила: “ Як добре, що ми - українці повернулись до давньої та красивої традиції-Свята матері, яке пов’язане з долею американки Анни Джарвіс. ”А далі ініціативу перехопила малеча , даруючи своїм матусям віночок  дзвінкоголосих дитячих пісень та веселих віршиків , засвідчивши цим свою шану і любов до найдорожчої  людини у житті. Гостям свята була презентована книжкова  виставка – “Люба моя матуся .“





  “Матусю рідненька! Сьогодні для  тебе промінчики сонця всміхаються з неба” - таку назву мав масовий захід підготовлений спільними зусиллями працівників дитячої та шкільної бібліотеки НВК , а проведений з учнями 6-а класу (кл. керівник Скубій І.М.)Бібліотекарі разом з дітьми підготували поетичний вернісаж який звучав на фоні комп’ютерної музики.


          

Комментариев нет:

Отправить комментарий